dijous, 3 de març de 2011

REFLEXIÓ FINAL

Com a darrera activitat del curs, he de fer referència a allò que he après i a l'impacte que aquest aprenentatge pot tenir en la meva activitat docent futura. Per començar, he de destacar que aquest curs m'ha servit per entrar en contacte amb una sèrie d'aplicacions totalment desconegudes per a mi. Si bé és veritat que he treballat amb aplicacions com el PELC, i que fins i tot jo mateixa he actuat com a professora en un entorn Moodle, he descobert que em queden encara molts d'aspectes per descobrir. De les aplicacions treballades, em quedo amb el Glogster per (com ja vaig destacar) les possibilitats que ens ofereix a l'hora de combinar les llengües i les arts plàstiques i amb les wikis per la seva gran aplicació didàctica.
D'altra banda, pel que fa a les possibilitats d'aplicació a l'aula penso, per començar, que el fet de tenir un bloc és una bona pensada, perquè puc publicar-hi, per exemple, un article que vull que els meus alumnes llegeixin sense haver d'imprimir-lo (la consciència ecològica també és important!). També estaria bé proposar als alumnes la creació d'una wiki conjunta com a treball de classe, encara que crec que hauria de ser una feina dirigida (per a nosaltres també ho ha estat, cal no oblidar-ho!). Finalment, hi ha algunes aplicacions que em semblen de més difícil aplicació, com ara els enregistraments amb l'Audacity (em van dur molta de feina, i crec que en un ensenyament com el d'adults en què el temps és or no podem ocupar tant de temps en una única activitat); tot i això, penso que ha estat bé conèixer-les i haver-hi "jugat" una mica.
Quant al balanç final del curs, per a mi ha estat molt positiu. Val a dir que tots els companys hem hagut de fer molta de feina (la tasca de la wiki, per exemple, ha estat "dureta"), però sens dubte l'esforç s'ha vist recompensat amb el resultat final. No vull cloure la meva reflexió sense dedicar unes paraules d'agraïment a na Isabel, la tutora del meu grup. La veritat és que, sense el seu suport i les seves indicacions, segurament no hauria arribat tan enfora! Moltes gràcies!

Ens veiem a un altre curs!!! ;-)

Catalina Borràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada